15 C
New York
Saturday, May 27, 2023

Wat gebeurt er met Harwin Strong in House of the Dragon? Is hij de vader van de zonen van Rhaenyra Targaryen?

Wat gebeurt er met Harwin Strong in House of the Dragon? Is hij de vader van de zonen van Rhaenyra Targaryen?

#Wat #gebeurt #met #Harwin #Strong #House #Dragon #hij #vader #van #zonen #van #Rhaenyra #Targaryen
Welcome to Allsocial Updates . Get latest News related to entertainment, Education, Technology, Sports, Science , Finance at one place. Please Subscribe to our feed and Bookmark our website for all updates around the world

In House of the Dragon eindigt Harwin Strong zoals de meeste personages in Game of Thrones. Ik wil het verhaal niet voor je verpesten, maar het ziet er niet goed uit voor de ridder.

Veel belangrijke personages in House of the Dragon zijn al getoond, maar een ondersteunend personage genaamd Harwin “breakbones” Strong zal binnenkort de hoofdpersoon zijn in de komende paar afleveringen.

Mensen zijn gehecht geraakt aan verschillende personages in de paar afleveringen van House of the Dragon die al zijn uitgezonden. Hoewel Harwin maar een minuut of twee op het scherm te zien is, lijkt hij boeiender te zijn dan Daemon of Criston.

Fans plaatsen wanhopige opmerkingen en tweets over die ene scène waarin ser Harwin Strong de chaos in waadde om Rhaenyra in veiligheid te brengen op sociale media, vooral Twitter. Op het pre-weddingsfeest, toen hij en Rhaenyra samen dansten, konden mensen al zien dat er iets tussen hen was.

Spoilers voor het huidige seizoen van House of the Dragons en misschien zelfs toekomstige seizoenen komen eraan.

  Harwin Strong
Harwin Strong

Wat gebeurt er in ‘House of the Dragon’ met Harwin Strong?

Ser Harwin Strong is de erfgenaam van het huis van House Strong in Westeros, Harrenhall, en een ridder van het House of the Dragon.

Tijdens de Drakendans is hij ook een van de machtigste mensen in het rijk. Lyonel Strong, de vader van Harwin, was een King’s Hand en zijn familie stond dicht bij de koning.

Fans herinneren zich misschien dat ser Criston Cole tijdens de bruiloftsscène tussen prinses Rhaenyra Targaryen en ser Laenor Velaryon de minnaar van de koning beet.

Ook al zat de prinses nog midden in het bloedige gevecht, dit maakte iedereen die toekeek boos. Kort daarna zag ser Harwin Sterk de prinses en droeg haar weg van de menigte terwijl hij op zijn rug door de zee van mensen gleed.

House of the Dragon is al begonnen met het planten van de zaden om dit te laten gebeuren, dankzij de wens van Harwin om de slechte gewoonten van Rhaenyra te ondersteunen, die andere mensen willen vernietigen. Hij heeft ook laten zien dat hij bereid is op te komen voor Rhaenyra, wat de Stadswacht heeft gezworen.

Lees ook: Komt er een vervolg op de film “I Used To Be Famous?”

House of the Dragon is de eerste keer dat we Harwin Strong zien

Ser Harwin werd voor het eerst gezien in de derde aflevering, toen prins Aegon zijn tweede naamdag vierde. Hij ging met zijn vader en koning Viserys op de Royal Hunt. In de vijfde aflevering, wanneer hij prinses Rhaenyra redt van de chaos op de bruiloft, zien we hoe sterk hij fysiek is.

In de volgende aflevering van House of the Dragon bleek Harwin lid te zijn van de City Watch. Hij staat bekend als Breakbones vanwege zijn optreden, en de meeste mensen denken dat hij de sterkste man in de Zeven Koninkrijken is.

In House of the Dragon heeft hij nog niet de kans gehad om dit te laten zien, maar dat zal hij binnenkort doen. Tot dan toe had Harwin laten zien dat hij iets anders toevoegt aan de waarde van House of the Dragon.

In “Second of His Name” is Harwin een van de vele mensen die Rhaenyra door het kamp zien lopen bedekt met bloed van een zwijn (seizoen 1, aflevering 3). Tegelijkertijd kijkt Jason Lannister (Jefferson Hall) met haat naar Rhaenyra en laten koning Viserys, Alicent en Otto Hightower op verschillende manieren zien dat ze haar niet mogen.

Harwins reactie op Rhaenyra’s recente reis valt op omdat hij er blij en trots uitziet

Fans van Harwin en House of the Dragon, die trots waren op Rhaenyra’s zelfverzekerde wandeling in het kamp, ​​worden vrienden vanwege Harwins stille maar emotionele steun voor Rhaenyra op dit moment.

In de volgende aflevering van House of the Dragon, ‘King of the Narrow Sea’, bleef Harwin dingen goedmaken. Hoewel Harwin maar kort in de aflevering verschijnt, geeft hij het publiek meer redenen om hem leuk te vinden of te vertrouwen.

Harwin is lid van de Stadswacht. Hij ontmoet Rhaenyra wanneer ze om middernacht met Daemon op een geheime missie is. Eerst gelooft hij Rhaenyra als ze zegt dat ze een stadsjongen is, maar als hij erachter komt dat zij de prinses is, lacht hij haar uit en laat haar met Daemon gaan.

Gezien hoe snel “King of the Narrow Sea” zich beweegt om erachter te komen wat er die nacht tussen Rhaenyra en Daemon is gebeurd, brengen Harwins schijnbare stilte en mogelijke onwil om deze beweringen te bevestigen of te ontkennen, zowel kijkers als Rhaenyra ertoe te denken dat hij een waarschijnlijke persoon is om vertrouwen vooruit.

Lees ook: Recensie van I Used To Be Famous (2022): The Netflix Film Is On Two Friends

Zijn de zonen van Rhaenyra Targaryen de kinderen van Harwin Strong?

Op basis van hun haarkleur en andere kenmerken denken veel mensen, waaronder koningin Alicent, dat Harwin Strong de vader is van de zonen van Rhaenyra Targaryen.

Spoiler alert: Rhaenyra en Harwin worden uiteindelijk verliefd in de boeken, maar het is nog niet duidelijk of het tv-programma hetzelfde pad zal volgen.

De groep genaamd ‘de zwarten’ die prinses Rhaenyra steunt en haar aanspraak op de ijzeren troon zal steeds meer de aandacht van Harwin trekken. Wanneer de situatie in de Red Keep te slecht wordt, verlaat Rhaenyra het veld om weg te komen van Alicent en Dragonstone op te eisen als haar thuis. Harwin zal haar volgen, en volgens de verhalen zal hij meer doen dan alleen haar bondgenoot of gezworen beschermer zijn.

Rhaenyra heeft moeite om weer op de been te komen na de geboorte van haar derde zoon, Joffrey Velaryon. Dat blijkt uit een korte clip uit aflevering 6 die al online de ronde doet. Ze had Jacaerys en Lucerys al toen hij werd geboren. Je vraagt ​​je misschien af ​​hoe dit verband houdt met ser Harwin.

Hoewel hun beide ouders puur Valyriaans zijn, zouden alle drie de jongens in Fire & Blood en The World of Ice and Fire eruitzien als Ser Harwin in plaats van de traditionele eigenschappen van Old Valyria te hebben geërfd.

Het feit dat Jacaerys, Lucerys en Joffrey Velaryon geen zilver-goud haar of paars pigment in hun ogen hebben, suggereert dat hun vader, ser Laenor, helemaal niet hun vader is.

Hoewel Fire & Blood zichzelf presenteert als een ‘serieus’ historisch verslag dat enkele meer persoonlijke gebeurtenissen verdoezelt, wordt er nooit direct gezegd dat Harwin de minnaar van Rhaenyra was. Maar House of the Dragon zou de volledige omvang moeten laten zien van hoe deze twee mensen elkaar kennen.

Hoewel alle andere Valyrian-personages zilverblonde pruiken dragen, hebben de kinderen die prinsen Jacaerys en Lucerys spelen volle hoofden met donker haar. Die pruiken zijn tot nu toe behoorlijk slecht geweest, dus misschien is het beter voor hen.

Gaat Harwin Strong in House of the Dragon dood?

Spoiler alert! Volgens het boek Fire & Blood sterft The Breakbones zonder duidelijke reden samen met zijn vader in het kasteel Harrenhall. In het tweede seizoen van Game of Thrones, toen Arya werd ontvoerd en Tywin Lannister tegenkwam, zagen we deze enge plek voor het eerst.

De dood van ser Harwin wordt gedeeltelijk veroorzaakt door de geboorte van drie prinsen. Prins Aemond Targaryen, het derde kind van koning Viserys en koningin Alicent, lacht ze uit door ze ‘sterke’ te noemen. Hierdoor vechten ze met elkaar.

De vier jongens, die tot dan toe met houten zwaarden hadden gevochten, gebruiken nu gevaarlijkere wapens. Lucerys trekt zijn mes en snijdt Aemonds gezicht. Hij haalt ook Aemonds rechteroog eruit, waardoor hij de naam “Aemond One-Eye” kreeg.

Na dat gevecht zegt koning Viserys tegen ser Harwin dat hij het huishouden van prinses Rhaenyra moet verlaten. Daarna gaat hij terug naar Harrenhal, waar zijn verhaal vurig eindigt. In hetzelfde jaar brandde een brand de stad af en doodde Lord Lyonel en Ser Harwin.

Officieel werd het ongeluk toegeschreven aan de vloek van Harrenhal, maar als je weet wat dit betekent, lijkt het meer op een Lady Rhea Royce-situatie. Maar aangezien Daemon een draak had, zou het niet gek zijn om te denken dat hij snel naar de Vale zou kunnen vliegen om van een vrouw af te komen waarvan hij ziek was. In het boek Fire & Blood wordt de dood van Lady Rhea weergegeven als een triest, onvermijdelijk ongeval.

Men denkt dat de dood van Harwin opnieuw door Daemon Targaryen is gedaan om de concurrentie om Rhaenyra’s liefde door Lord Corlys Velaryon weg te werken als een manier om ser Harwin terug te pakken voor het besmeuren van de naam van zijn zoon door koning Viserys zelf om de geruchten die de ronde deden te stoppen over Rhaenyra en door Harwins broer Larys.

Harwin StrongHarwin Strong
Harwin Strong

De opkomst van House Strong

House Strong is altijd een klein huis op House of the Dragon geweest, maar nu Lyonel Hand of the King is en zijn nakomelingen de koningin-partner en prinses beter leren kennen, is het duidelijk dat de familie in opkomst is.

Tijdens de verovering van Aegon kwamen House Strong en House Tully in opstand tegen Harren Hoare, de koning van de eilanden en de rivieren, en in plaats daarvan kozen ze de kant van House Targaryen.

Ser Osmund Sterk werd Hand van de Koning genoemd toen koning Aegon I Targaryen de leiding had. Hij was verantwoordelijk voor het bouwen van de muren rond King’s Landing.

Sinds ze tien jaar geleden naar King’s Landing verhuisden, hebben de Strongs het goed gedaan. Lyonel is een slimme Hand van de Koning die perfect past bij de behoeften van Viserys. Harwin is nu de commandant van de City Watch, de Gold Cloaks, terwijl Larys de Lord Confessor is, de koninklijke folteraar.

Lyonel en Harwin hebben een sterke relatie

House of the Dragon is al begonnen aan te tonen dat Harwin, als oudste zoon van Lyonel Strong, uit een geslacht van slimme mensen (Gavin Spokes) komt. Lyonel heeft bewezen een betrouwbare vriend te zijn als Master of Laws van koning Viserys.

Gedurende House of the Dragon heeft Lyonel geprobeerd Viserys op de beste manier te laten handelen voor zijn huis en het rijk, maar Viserys is niet altijd slim genoeg geweest om naar zijn advies te luisteren. Het is ook belangrijk op te merken dat Lyonel zijn vriendschap met Viserys niet heeft gebruikt om te krijgen wat hij wil.

Lyonel drong er op zijn minst bij Viserys op aan om vrede te sluiten met Lord Corlys voor het geld (Steve Toussaint). Hij stelde voor dat Viserys zou trouwen met de dochter van Corlys, Laena, om dit mogelijk te maken. Nadat Viserys de eerste keer nee zei, bracht Lyonel het weer ter sprake tussen Rhaenyra en Corlys’ zoon Laenor.

Voordat hij de heer van Harrenhal werd, ging heer Lyonel naar Oldtown om te leren hoe hij een maester kon worden. Hij ging jarenlang naar de Westerosi-versie van de universiteit. Hij verdiende maar liefst zes schakels aan zijn ketting, wat betekende dat hij op zijn minst een “acoliet” was en een “maester” had kunnen worden als hij dat had gewild.

Hij veranderde eindelijk van gedachten en besloot dat hij zo’n leven niet wilde (en misschien het celibaat beu werd).

Lord Lyonel lijkt stil en nederig, net als zijn voorvader Osmund, die de eerste Strong was die als Hand of the King voor een Targaryen diende. Hij is echter erg slim en weet veel van politieke strategie. Een van de weinige slimme dingen die Viserys deed, was Lyonel kiezen als zijn tweede Hand.

Harwin Strong en Larys Strong zijn broers

Ser Harwins jongere broer Larys, die nooit in het openbaar is geridderd of erkend, is het laatste Sterke familielid dat in de gaten wordt gehouden. Dit komt omdat Larys al een naam voor zichzelf had: “Larys the Clubfoot.” Dit was een wrede grap die de spot dreef met het feit dat hij ziek was en vanaf zijn geboorte een klompvoet en andere problemen had.

Tijdens de grote jacht in de derde aflevering van House of the Dragon kiest Larys er even voor om met de vrouwen in het paviljoen rond te hangen in plaats van op te scheppen tegen de mannen buiten.

In de vijfde aflevering, toen hij met Alicent sprak, zagen we hoe slim hij is en hoe goed hij is in het verkrijgen van informatie van andere mensen. Hij had misschien vernomen dat de Grootmaester tijdens deze luistersessies de morning-afterpil van prinses Rhaenyra, maanthee, had gemaakt.

Vervolgens vertelde hij koningin Alicent over de nachtelijke activiteiten van de prinses, die steeds meer verborgen werden voor de rest van de wereld.

House of the Dragon heeft al laten zien dat Queen Alicent en de Clubfoot iets gemeen hebben. Hij zal dan de kant kiezen van Alicent en Prins Aegon, beiden Groenen, in de burgeroorlog. Hij zal naar de kleine raadsvergaderingen gaan en zijn slimheid en sluwheid gebruiken om Aegon II te helpen het roer over te nemen.

In Fire & Blood wordt Larys een krachtige Master of Whispers, net zoals Varys deed in Game of Thrones.

Wie is de persoon in House of the Dragon die Harwin Strong speelt?

In House of the Dragons speelt Ryan Corr de rol van Harwin Strong.

Hoe heet Harwin Strong?

Ser Harwin Strong, ook bekend als Breakbones, was een ridder uit House Strong. Hij was de erfgenaam van Harrenhal.

Hoe sterft Harwin Strong?

In Harrenhal stierven zowel de vader van Lord Lyonel Strong als Harwin in een brand.

Lees meer: ​​​​Aan het einde van mijn leven was ik beroemd, hecht Vince meer waarde aan zijn roem dan aan zijn vriendschappen?

Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Latest Articles